Zatvori
Microsoft zgrada
Foto: Matthew Manuel / Unsplash
PoslovniPuls
12/12/2022

Microsoft kupio poslovni udio u Londonskoj burzi

Američki tehnološki div Microsoft u ponedjeljak je najavio 10-godišnje partnerstvo s Londonskom burzom i preuzeo gotovo 4-postotni udjel u tom britanskom operateru burze.

Partnerstvo uključuje analitiku sljedeće generacije, kao i cloud proizvode, navodi se u priopćenju LSEG-a. Uključuje novu podatkovnu infrastrukturu za Londonsku burzu te Microsoftova rješenja za analitiku i modeliranje.

"Ovo strateško partnerstvo značajna je prekretnica na putu LSEG-a da postane vodeća globalna infrastruktura financijskih tržišta s transformacijskim iskustvom za naše klijente", rekao je David Schwimmer, izvršni direktor LSEG-a.

Microsoft je poslovni udio u Londonskoj burzi otkupio od ulagačke kompanije Blackstone i Thomson Reutersa.

Ugovorom će se Microsoftovi proizvodi koristiti u različitim dijelovima poslovanja LSEG-a. Microsoft će migrirati podatkovnu platformu burze i drugu ključnu tehnološku infrastrukturu u svoj oblak izgrađen na Azureu.

Satya Nadella, predsjednik i glavni izvršni direktor Microsofta, rekao je: "Napredak u cloud tehnologijama i umjetnoj inteligenciji iz temelja će promijeniti način na koji financijske institucije istražuju, međusobno djeluju i obavljaju transakcije među klasama imovine te se prilagođavaju promjenjivim tržišnim uvjetima."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram