Zatvori
Foto: Caleb Fisher / Unsplash
PoslovniPuls
08/12/2022

SJAJNA VIJEST ZA KRAJ GODINE: Ukida se dvostruko oporezivanje između Hrvatske i SAD-a

Dr. sc. Marko Primorac, ministar financija RH i Jose W. Fernandez, podtajnik za gospodarski rast, energiju i okoliš u US Department of State, danas su u Washingtonu, SAD, potpisali Konvenciju kojom će se postići brojne olakšice i pogodnosti pri oporezivanju svih vrsta dohotka i dobiti.

Tijekom sastanka, obje strane su izrazile zadovoljstvo potpisivanjem Konvencije te pohvalile uspješno vođene pregovore i izvrsnu suradnju koja je prethodila ovom svečanom potpisivanju. Istaknute su brojne koristi i prednosti za gospodarstvo, poduzetnike i građane, koje će biti omogućene stupanjem na snagu ove Konvencije.

Radi se o dugo iščekivanom potpisivanju i značajnom iskoraku u odnosima dviju zemalja. Potpisivanje Konvencije još je jedan u nizu pozitivnih koraka u međusobnim odnosima Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, nakon odluke o ukidanju viza za hrvatske građane, koje će doprinijeti jačanju bilateralnih veza te intenziviranju buduće suradnje.

Također ovim dokumentom olakšat će se trgovinska razmjena, omogućiti zamah novih investicija te potaknuti suradnja u brojnim područjima posebice prijenosa znanja, poručuju iz Ministarstva financija.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram