Zatvori
PoslovniPuls
24/11/2022

Airbnb napokon staje na kraj nepoštenoj praksi pri prikazivanju cijene smještaja

S popularne platforme za rezervaciju privatnog smještaja stižu vijesti koje će razveseliti brojne korisnike njihove usluge.

Naime, kako je najavio suosnivač Airbnb-a Brian Chesky, Airbnb će od idućeg mjeseca gostima početi prikazivati ukupan trošak smještaja uključujući i dosad često skrivani trošak čišćenja koji u značajnoj mjeri podiže konačnu cijenu smještaja, što su pojedini domaćini iskorištavali kako bi u startu imali vrlo konkurentnu cijenu smještaja koju u drugom koraku "nabildaju" s velikim troškom čišćenja.

Chesky kaže kako će se sada ukupan trošak smještaja prikazivati na karti dostupnih smještaja.

"Smještaji najviše kvalitete s najboljim ukupnim cijenama bit će bolje rangirani u rezultatima pretraživanja”, kaže Chesky. “Airbnb je svoj put započeo kao kao pristupačna alternativa hotelima, a pristupačnost je danas posebno važna. U ovim teškim gospodarskim vremenima, moramo pomoći našim domaćinima da vam pruže veliku vrijednost za novac.”

Za početak, čini se kako će nova opcija prikazivanja "transparentne cijene smještaja" biti dostupna samo na zahtjev putem posebnog gumba u mobilnoj i web aplikaciji Airbnb.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram