Zatvori
George Hotz
Foto: Steve Jennings/Getty Images
PoslovniPuls
22/11/2022

Elon Musk doveo poznatog hakera u Twitter

Elon Musk doveo je nesvakidašnje pojačanje u Twitter. George Hotz, poznati američki haker i čovjek koji je u svojoj prošlosti imao nekoliko velikih sukoba s Muskom, najnovije je pojačanje u Twitterovoj ekipi inženjera.

Hotz, kojeg pamtimo po jailbreakovima Appleovog iOS-a i osnivanju Comma.ai , startupa za samovozeću tehnologiju koji konkurira Tesli, pristao je na 12-tjedni rad u Twitteru za vrijeme kojeg bi Musku trebao pomoći "popraviti" neke značajke društvene mreže koju je južnoafričko - američki milijarder i biznismen nedavno kupio za 44 mlrd. dolara.

A početak Muskovog upravljanja Twitterom i više je nego turbulentan. Najurio je pola zaposlenika, ostatku zaprijetio "dugim i napornim" radnim tempom, najavio kraj bana za Donalda Trumpa, te pokušao uvesti plaćanje za značku verificiranog profila, ali i ubrzo odustao od istog nakon salvi kritika i pokušaja krivog predstavljanja.

Hoće li Hotz Musku pomoći preokrenuti seriju loših vijesti za popularnu društvenu mrežu - samo će vrijeme pokazati...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram