Zatvori
Bob Iger
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
21/11/2022

Bob Iger se vraća na čelo Disneyjevog poslovnog carstva

Disney je iznenadio Wall Street najavom kako se na čelo kompanije u ulozi izvršnog direktora vraća Bob Iger, koji je kompaniju napusio prije nepune dvije godine.

“Zahvaljujemo (op. a. bivšem CEO-u) Bobu Chapeku na njegovoj službi Disneyju, uključujući upravljanje tvrtkom kroz dosad neviđene izazove pandemije”, rekla je Susan Arnold, predsjednica Upravnog odbora kompanije. "Uprava je zaključila kako Disney ulazi u sve složenije razdoblje transformacije cijele (zabavne) industrije, a Bob Iger ima znanje i iskustvo da uspješno vodi tvrtku kroz ovo ključno razdoblje."

Najava dolazi nakon što je Disney objavio ne tako spektakularne poslovne rezultate u posljednjem kvartalu. Disneyjeva streaming divizija, koja se nametnula kao veliki konkurent Netflixu sa servisom Disney+, dostupnom i u Hrvatskoj, u samo tri mjeseca nagomilala je gubitak od nevjerojatnih 1,5 mlrd. dolara.

Očekivanja od Igera su velika.

Disneyjev lider s gotovo mitskim 15-godišnjim stažem u kompaniji bio je glavni pokretač najvećih transakcija u povijesti kompanije, uključujući preuzimanja Pixara, Marvela, Lucasfilm-a i 21st Century Fox-a, piše CNN.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram