Zatvori
Jasmin Hadžić
16/11/2022

Kraj dugogodišnjeg rasta globalnog tržišta video igara?

Nizozemska analitička kuća Newzoo predviđa kako će nakon dugo vremena globalno tržište video igara doživjeti određeno usporavanje. Ove godine industrija virtualne zabave mogla bi generirati prihode u visini od 184,4 mlrd. dolara, što bi predstavljalo godišnji pad od 4,3 posto u odnosu na 2021. godinu.

Newzoo je ranije za 2022. godinu predviđao prihode industrije video igara u visini od 196,8 mlrd. dolara.

Nizozemski analitičari navode kako razlozi za usporavanje leže u lošoj godini za tržište konzola i mobilnih video igara, ali i očekivanoj "korekciji" nakon što je prošla opasnost od daljnjeg negativnog razvoja pandemije koronavirusa.

"Naša dugoročna prognoza za tržište video igara ostaje pozitivna. Iako je vidljivo usporavanje, ukupni prihodi generirani u razdoblju od 2020. do 2022. godine značajno su nadmašili naša predviđanja", objavili su iz Newzoo-a.

Tržište PC video igara ove bi godine trebalo zabilježiti najmanji pad, samo 0,5 posto uz ukupne prihode od 40,5 mlrd. dolara. Mobilne video igre zabilježit će prihode od oko 92,2 mlrd. dolara, što predstavlja pad od 6,4 posto na godišnjoj razini.

Tržište konzola ostvarit će prihode od 51,8 mlrd. dolara (pad od 4,2 posto), dok će igre virtualne i proširene stvarnosti (VR & AR) doživjeti rast prihoda na oko 1,8 mlrd. dolara, što predstavlja godišnji skok od impresivnih 26,4 posto.

TEME:  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram