Zatvori
Elon Musk
Foto: NORAD / USNORTHCOM
PoslovniPuls
03/11/2022

Musk planira "eliminirati" polovicu Twitterovih zaposlenika

Milijarder Elon Musk namjerava provesti seriju velikih otpuštanja nakon preuzimanja društvene mreže Twitter za 44 mlrd. dolara. Prema pisanju američkih medija, otpuštanja u Twitteru neće dosegnuti dvije trećine radne snage kako se donedavno spekuliralo, ali Musk, navodno razmišlja o ukidanju čak polovice radnih mjesta od njih ukupno 7.500.

Bloomberg tako piše kako Musk priprema otkaz za 3.700 zaposlenika Twittera.

Analitičari s Wall Street-a gotovo su jedinstveni u ocjeni kako je Musk "debelo" pretplatio stvarnu vrijednost Twittera i sada je u očajničkoj potrazi za novim poslovnim modelom za društvenu mrežu koja je prošle godine od oglašivača zaradila "samo" 5 mlrd. dolara.

Prvi čovjek Tesle već je najavio kako će ubuduće naplaćivati 8 dolara mjesečno za "plavu trakicu" kojom su trenutno označeni provjereni profili stvarnih osoba i brendova.

"Pa moramo nekako platiti račune", odgovorio je Musk na prozivke poznatog spisatelja Stephena Kinga koji je jedan od najpraćenijih Twitter korisnika.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram