Zatvori
HTEC
Foto: Facebook
PoslovniPuls
03/10/2022

EBRD srpskoj IT kompaniji HTEC odobrio kredit od 55 milijuna eura

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je srpskoj kompaniji HTEC, sa sjedištem u SAD-u, kreditnu liniju vrijednu 55 milijuna eura, a sve kako bi HTEC lakše proširio svoje poslovanje putem strateških akvizicija.

Podsjetimo, HTEC je nedavno preuzeo bosansko-hercegovačku softversku agenciju Mistral, a čini se kako su u planu i druga preuzimanja za kompaniju koja trenutno broji više od 2.000 zaposlenika.

"Iznimno smo zadovoljni što je naša podrška HTEC-u pomogla proširiti poslovanje i postati jedna od vodećih IT kompanija u regiji i globalni igrač u sektoru inženjerskih usluga", izjavio je direktor EBRD-a za telekomunikacije, medije i tehnologiju Dirk Werner.

"Naše partnerstvo s EBRD-om u posljednje dvije godine omogućilo nam je da implementiramo strategiju širenja putem akvizicija u regiji. Sada poslujemo na 29 lokacija u sedam zemalja s ciljem da postanemo najbolja kompanija za inženjere i druge (IT) talente diljem regije. Vodi nas želja da pomognemo riješiti kompleksne inženjerske probleme za naše klijente i da stvaramo konkurentna radna mjesta u ovom dijelu svijeta", rekao je Miroslav Virijević, financijski direktor u HTEC-u.

HTEC je osnovan u Beogradu danas "davne" 2008. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram