Zatvori
Cyberpunk 2077
PoslovniPuls
29/09/2022

Žestoko kritizirana video igra dosad prodana u 20 milijuna primjeraka

Akcijski RPG naslov "Cyberpunk 2077", po izlasku 2020. godine žestoko kritiziran zbog tehničkih i sadržajnih manjkavosti, kao i brojnih bugova, ipak je izrazito uspješan projekt.

Pokazali su to svježi podaci poljskog studija CD Projekt RED koji je jučer objavio kako je igra dosad prodana u nevjerojatnih 20 milijuna primjeraka. U proljeće prošle godine igra je bila prodana u 13 milijuna primjeraka.

Razvoj i marketing igre navodno je debelo premašio inicijalno planirani budžet od 316 milijuna dolara, čime bi "Cyberpunk 2077" mogao postati i najskuplja produkcija u svijetu video igara, ne računajući i dalje nedovršeni "Star Citizen".

Ipak, ako je suditi po brojkama za ukupnu prodaju, čini se kako je dodatno poliranje igre i ispravljanje mnogobrojnih bugova nakon izlaska na tržište, donijelo i više nego solidne prodajne rezultate za poljsku kompaniju koja je za prvih šest mjeseci ove godine objavila podatke o prihodima od 81 milijuna dolara, uz konsolidiranu neto dobit od 23 milijuna dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram