Zatvori
Star Citizen
Foto: Screenshot
PoslovniPuls
22/09/2022

Star Citizen crowdfundingom prikupio nevjerojatnih 500 milijuna dolara

Video igra "Star Citizen" već neko vrijeme uvjerljivo drži titulu najvećeg crowdfunding projekta svih vremena. Ovaj tjedan je objavljeno kako je projekt od igrača dosad prikupio više od 500 milijuna dolara. Podsjetimo, riječ je o ambicioznoj svemirskoj multiplayer video igri čiji je razvoj započeo prije desetak godina, a još još uvijek nije poznato kada bi ista trebala izaći na tržište.

Naime, ista je trenutno dostupna isključivo u tzv. "alpha" testnoj verziji.

Iza projekta stoji tvrtka Chrisa Robertsa, poznatog po serijalu "Wing Commander", a ista je na već dulje vrijeme na meti gaming zajednice zbog neprestanog odgađanja finaliziranja igre "Star Citizen".

Roberts je u jednom trenutku popustio pred kritikama i najavio single-player video igru "Squadron 42", koja je igračima trebala poslužiti kao svojevrsno "predjelo" dok čekaju lansiranje "Star Citizena". Međutim, projekt koji je okupio poznata glumačka imena poput Marka Hamilla, Andyja Serkisa, Garyja Oldmana i Henryja Cavilla, također je zapeo u razvoju i njegov izlazak je odgođen na neodređeno vrijeme.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram