Zatvori
PoslovniPuls
20/09/2022

Krenuo Infobip Shift: U Zadar stiglo 4.000 developera i IT stručnjaka

Na šest pozornica prvog dana Infobip Shifta održana su 34 predavanja i panela sa 47 sudionika, najvećih globalnih zvijezda tehnološke scene, a najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe okupila je uživo preko 4.000 developera i raznih IT stručnjaka iz više od 20 zemalja diljem svijeta.

Uz šest pozornica na kojima se paralelno odvija bogat program, u EXPO dvorani svoj izložbeni prostor s atraktivnim sadržajem prilagođenih developerima imaju 33 kompanije koje dolaze iz zemalja kao što su SAD, Izrael, Njemačka i Švicarska. Među izlagačima su i najveće globalne kompanije poput Microsofta, Cisca i Googlea.

Infobip Shift je uvodnim govorom otvorio suosnivač, suvlasnik i tehnički direktor Infobipa Izabel Jelenić: ”Infobip Shift svake godine raste zajedno s poslovanjem i značajem Infobipa i neodvojiv je dio globalne developerske zajednice u koju mnogo ulažemo i koju pažljivo njegujemo. I ove smo godine u Hrvatskoj okupili talentirane stručnjake iz cijelog svijeta, kako bi u dva dana druženja podijelili i stekli nova znanja, učili o novim trendovima i iskustvima onih najboljih među nama. Kao kompanija stalno gledamo u smjeru inovacija i disrupcija, posebno u svijetu komunikacija u oblaku (cloud), a tu upravo developeri igraju ključnu ulogu. Posebno nam je važno što smo ove godine ovdje okupili ključne kompanije i stručnjake iz SAD-a koje oblikuju globalnu tehnološku industriju, a njihov dolazak je još jedna potvrda da Infobip postaje sve važniji igrač u svijetu poslovnih (enterprise) komunikacija”.

Uz središnju kružnu pozornicu koja se dijeli na tri dijela, svoje pozornice na konferenciji u posebnim dvoranama imaju Cloud Native i web3 tehnologije. Svoju zasebnu dvoranu dobio je i Infobip Startup Tribe na kojemu je započeo mini-EXPO s izložbenim prostorom za 20 startupa te pozornicom za predavanja i panel rasprave. Jedna od zvijezda ovog dijela programa bila je Sabina Cerić, direktorica u Goldman Sachsu, koja je objasnila interes najvećih američkih investitora za startupove iz Hrvatske i regije koji se ogleda u nedavno pokrenutom programu Scale|Croatia za edukaciju i financiranje startupova iz Hrvatske u kojem su snage ujedinili Infobip, Goldman Sachs i Google Jigsaw, Googleov odjel zadužen za skalabilna tehnološka rješenja.

”Sudionici su oduševljeni sadržajem, ali i produkcijom Infobip Shifta koju smo ove godine podigli na svjetsku razinu, po uzoru na najveće tehnološke konferencije diljem svijeta. Privukli smo najveće globalne kompanije i ključne developerske zvijezde, a ove smo godine većinu karata prodali puno prije samog početka konferencije, što najbolje pokazuje koliko ljudima u tehnološkom svijetu znači Infobip Shift”, izjavio je član uprave Infobipa za developersko iskustvo i osnivač konferencije Ivan Burazin.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram