Zatvori
PoslovniPuls
16/09/2022

Adobe kupio popularni dizajnerski alat Figma kroz akviziciju tešku 20 mlrd. dolara

Figma, popularni dizajnerski alat, odlazi u ruke svog puno većeg konkurenta Adobe i to za iznos od 20 mlrd. dolara, objavljeno je. Adobe će transakciju platiti kombinacijom gotovine i vlastitih dionica.

“Adobeova veličina ukorijenjena je u našoj sposobnosti da stvorimo nove kategorije i isporučimo vrhunske tehnologije putem organskih inovacija i akvizicija”, rekao je Shantanu Narayen, predsjednik i izvršni direktor Adobea. "Kombinacija Adobea i Figme je transformacijska i ubrzat će našu viziju kolaboracijske kreativnosti."

Figma, inače jedan od najpopularnijih dizajnerski alata, osnovali su Dylan Field i Evan Wallace još 2012. godine, a ove će godine imati prihode veće od 400 milijuna dolara.

Prije samo dvije godine valuacija Figme od strane ulagačkih fondova iznosila je 10 mlrd. dolara.

Nakon objave vijesti o preuzimanju Figme, dionice Adobe-a zabilježile su dnevni pad vrijednosti od 17% posto. Dioničari Adobe-a smatraju kako je kompanija debelo pretplatila vrijednost Figme, gotovo unisono objašnjavaju burzovni analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram