Zatvori
Foto: Unsplash
PoslovniPuls
15/08/2022

Muskov SpaceX će vam platiti do 25.000 dolara za pronalazak opasnih bugova

Muskova kompanija SpaceX pozvala je hakere i inženjere da pokušaju pronaći bugove i sigurnosne propuste u njihovom sustavu satelitskog interneta Starlink, za što će ih nagraditi u rasponu od 100 - 25.000 dolara, ovisno o "težini" pronađenog buga.

Iako nagrada od najviše 25.000 dolara zvuči impresivno, čini se kako je stvarna nagrada po pronađenom bugu dosta skromnija, te prosječno iznosi 973 dolara, objavljeno je.

"Prodajemo puno Starlink kitova i moramo pretpostaviti kako će nekih od njih biti zloupotrebljeni protiv sustava", poručili su iz SpaceX-a.

Stručnjak za cyber sigurnost Lennert Wouters prošlog je tjedna objavio kako je uspio hakirati Starlink uz pomoć uređaja koji stoji samo 25 dolara.

Iz SpaceX-a su pozdravili Woutersovo hakiranje i pozvali i druge da se odvaže učinit isto, a sve kako bi u budućnosti Starlink bio što sigurnija i zaštićenija tehnološka platforma.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram