Zatvori
PoslovniPuls
27/07/2022

Infobip dovršio preuzimanje američkog Peerless Networka

Vodnjanski Infobip, globalna cloud komunikacijska platforma i vodeća IT kompanija u regiji, zaključila je akviziciju američke kompanije Peerless Network, globalnog pružatelja usluga glasovne komunikacije preko interneta (Voice over IP) nakon regulatornih odobrenja na federalnoj i državnoj razini. Novim preuzimanjem Infobip je značajno pojačao prisutnost u SAD-u i globalno proširio svoju voice komunikacijsku ponudu. Time si je Infobip osigurao poziciju pružatelja cloud komunikacijskih usluga na svim komunikacijskim kanalima. Vrijednost ove akvizicije iznosi oko 200 milijuna američkih dolara.

Infobipovi klijenti će zahvaljujući akviziciji dobiti pristup tržištu SAD-a putem Peerless Networka koji pokriva 93% američke populacije u 49 saveznih država. Osim toga, Infobip će ponuditi klijentima Peerless Networka pristup svojoj vodećoj komunikacijskoj cloud platformi kako bi im pomogao u širenju komunikacije na više kanala i dodatno povezivanje sa svojim klijentima na globalnoj razini.

“Amerika je dom brojnih vodećih svjetskih platformi i poduzeća, tako da učvršćivanje prisutnosti Infobipa u SAD-u ovim preuzimanjem za nas predstavlja značajnu prekretnicu”, rekao je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

“Potvrda je to naše globalne strategije rasta kako bismo još bolje pomogli tvrtkama da dođu do klijenata na pravom komunikacijskom kanalu u pravo vrijeme uz povećanje pouzdanosti i prodaje. Štoviše, kombiniranje vodeće glasovne ponude Peerless Networka s Infobipovim globalnim komunikacijskim mogućnostima priprema nas za lidersku poziciju na tržištu cloud komunikacija koje se ubrzano razvija. Proširenjem ponude i globalne prisutnosti, pomažemo tvrtkama da ostvare značajnije veze sa svojim korisnicima diljem svijeta“, tvrdi Kutić.

Osnovan 2008. godine, Peerless Network pruža agilna, isplativa te implementacijski najjednostavnija glasovna rješenja uz vrhunsku korisničku uslugu kako bi se zadovoljile potrebe njihovih klijenata, uključujući niz Fortune 500 kompanija.

Akvizicijom se stvara sveobuhvatno rješenje za višekanalnu komunikaciju koja je sada dostupna klijentima. Infobip i Peerless Network sada će zajedno ponuditi mrežu lokalnih timova koji će biti na raspolaganju i u komunikaciji s tvrtkama diljem svijeta.

“Infobip je vodeća globalna cloud komunikacijska platforma na tržištu s brojnim mogućnostima i globalnim dosegom, što će sada moći iskusiti i naši korisnici. U kombinaciji s našom vodećom voice mrežom, sada nudimo sveobuhvatno mjesto za višekanalnu komunikaciju”, rekao je John Barnicle, glavni izvršni direktor Peerless Networka.

U kombinaciji, Infobip i Peerless Network zajedno obrađuju više od 30 milijardi mjesečnih interakcija s korisnicima kroz čitav niz komunikacijskih kanala u više od 190 zemalja. Akvizicija slijedi nakon preuzimanja vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka OpenMarketa, vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge Anama, developerske konferencije Shift te poslovno-tehnološkog magazina Netokracija.

U procesu preuzimanja poreznu i financijsku podršku Infobipu pružio je Ernst & Young (EY). Pravni savjetnik vodnjanskoj IT kompaniji bio je Latham & Watkins LLP, a financijski Regions Securities. Financijski savjetnik Peerless Networku bio je Moelis & Company LLC, a pravni DLA Piper.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram