Zatvori
Foto: Mono.hr
PoslovniPuls
01/07/2022

Osječki Mono ponovno dobitnik Zlatne bilance u kategoriji IT kompanija

Nakon lanjske pobjede, osječki Mono ponovni je dobitnik Finine Zlatne bilance za najbolju hrvatsku tvrtku djelatnosti informacija i komunikacija.

Na svečanosti dodjele u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u četvrtak, nagradu je preuzeo direktor tvrtke Denis Sušac.

Zlatna bilanca priznanje je koje Fina svake godine dodjeljuje najuspješnijim hrvatskim tvrtkama prema financijskim pokazateljima poslovanja u prethodnoj godini. Dodjeljuje se u pojedinim djelatnostima i posebnim kategorijama.

Dobitnici nagrade odabiru se rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u 5 kategorija. U obrazloženju kriterija za ovo priznanje se ističe da novi uspjeh Mona dolazi u godini u kojoj je hrvatski ICT sektor nastavio uzlazni poslovni trend, dosegnuvši ukupni prihod od 38,5 milijardi kuna, te dobit od 4,1 milijardu kuna. Povećan je i broj tvrtki u ovom sektoru, sa 7080 u 2020. na 7660, a među njima Mono ima najbolje pokazatelje profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti koje Fina uzima u obzir za izračun financijskog rejtinga tvrtki i pripadajući redoslijed najboljih, poručili su iz osječke kompanije.

Ove godine analizirano je više od 140 tisuća poslovnih subjekata, a dodijeljeno je ukupno 17 nagrada.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram