Zatvori
Poslovni Puls
11/12/2013

Google, Facebook i Twitter pomogli Irskoj da izađe iz krize

Otkako je Irska krajem 2010. godine dobila krizni paket pomoći od 85 milijardi eura, IT kompanije poput Googlea, Facebooka, Twittera, PayPala i drugih povećale su prisutnost u toj zemlji...

Irska će nakon godina odricanja, teških rezova i povećanja poreza postati prva od spašavanih članica eurozone koja će uspješno izaći iz programa pomoći.

"Moramo se udaljiti od ekonomije koja se oslanja na tržište nekretnina i okrenuti se održivoj ekonomiji koja je zasnovana na poduzećima, inovacijama i izvozu", rekao je irskim ministar Richard Burton.

IT sektor je, prema njegovim riječima, ocijenjen kao veoma dinamičan sektor, koji ne samo da pomaže u direktnom zapošljavanju, već i u stvaranju veoma uzbudljive kulture poduzetništva.

Facebook je 2009. godine osnovao sjedište u Irskoj, a prošlog meseca je objavio kako njegovi zaposlenici u Dublinu sele u nove veće urede u kojima će raditi 1.000 zaposlenika.

Microsoft je početkom ovog mjeseca najavio širenje svog europskog centra u Dublinu u što planira uložiti 170 milijuna eura.

Irsku sada najviše muči manjak kvalificiranih radnika u IT sektoru...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram