Zatvori
Serious Sam 4
Jasmin Hadžić
14/06/2022

Burzovni krah za vlasnika "hrvatske" game franšize Serious Sam

Izdavačka kuća Devolver Digital izgubila je povjerenje svojih ulagača. Tako se čini ako je suditi po rasprodaji dionica dotične kompanija nakon što su objavili kako ove godine očekuju nešto usporenije poslovanje.

Dionica Devolver Digitala u jednom danu izgubila je oko 47 posto svoje vrijednosti.

"Prodaja novih igara objavljenih u prvih pet mjeseci ove godine bila je sporija nego što se očekivalo, što odražava konkurentski period izdanja i specifične čimbenike za svaki naslov koji se aktivno rješavaju za buduće naslove", objavili su iz tvrtke.

"Istodobno je došlo do očekivanog povećanja troškova amortizacije povezanih s ovim igrama s većim ulaganjima nakon izlaska, kao i povećanja općih operativnih troškova zbog inflacije, broja zaposlenih i marketinga."

Iz Devolver Digitala najavljuju kako će ove godine ostvariti prihode između 130 i 140 milijuna dolara, što je 30 posto manje od inicijalnih očekivanja.

Ova američka tvrtka izlistana na Londonskoj burzi krajem 2020. godine preuzela je hrvatski razvojni studio Croteam, najpoznatiji po pucačkoj franšizi "Serious Sam".

AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram