Zatvori
Jasmin Hadžić
26/05/2022

Andreessen Horowitz lansira novi fond usmjeren na kripto startupe

Poznata ulagačka kompanija iz Silicijske doline, Andresseen Horowitz (a16z), samo tjedan dana nakon što je pokrenuo 600 milijuna dolara ulagački fond, najavljuje osnivanje novog 4,5 mlrd. dolara vrijednog ulagačkog fonda koji cilja na startupe i tvrtke u web3 sektoru, odnosno blockchain i kripto.

"Vjerujemo kako upravo ulazimo u zlatno doba za web3. Programiranje u blockchainu je dovoljno napredovalo i milijun aplikacija je doprlo do desetaka milijuna korisnika, ali još važnije, vidjeli smo da sve više talentiranih pojedinaca ulazi u web3 sektor u posljednjih godinu dana. Oni su briljantni pojedinci koji žele izgraditi bolji internet", poručili su iz poznate ulagačke tvrtke iza koje stoji milijarder Marc Andreessen.

Novi kripto fond nemaštovitog naziva Crypto Fund 4 trećinu svog kapitala ulagat će u tzv. seed investicicije, dok je preostali kapital rezerviran za veće ulagačke runde.

U razgovoru za CNBC, partnerica u Andreessen Horowitzu, Arianna Simpson, istaknula je kako je nedavni slom na tržišnu kriptovaluta, zapravo dobra stvar.

"Kada dođe do stvaranja 'tržišta medvjeda', to je obično vrijeme kada se stvaraju najbolje prilike, jer se ljudi umjesto na kratkoročne cjenovne aktivnosti, fokusiraju na izgradnju tehnologija", kazala je Simpson.

CB Insights objavio je kako su prošle godine blockchain startupi prikupili ulaganja od rekordnih 25 mlrd. dolara, što predstavlja rast od čak 800% u odnosu na 2020. godinu.

AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram