Zatvori
marc andreessen
Foto: JD Lasica
PoslovniPuls
19/05/2022

Legendarni fond iz Silicijske doline okreće se ulaganjima u gaming industriju

Poznata američka venture capital kompanija Andreessen Horowitz (a16z) najavila je pokretanje novog ulagačkog fonda teškog 600 milijuna dolara, a koji će biti namijenjen ulaganjima u industriju video igara.

"Danas smo ponosni što možemo predstaviti GAMES FUND ONE, naš prvi fond namijenjen ulaganju u budućnost industrije video igara. Sve ukazuje na to kako je industrija video igara ušla u novu fazu razvoja i sada je idealno vrijeme za novi fond koji će podržati novu generaciju kreatora video igara", poručuju iz a16z-a i dodaju kako je fond lansiran s idejom kako će video igre "iz temelja promijeniti način kako se družimo, zabavljamo i radimo".

Iz kompanije na čelu s poznatim američkim tehnološkim poduzetnikom Marc Andreessenom (suosnivač Netscapea) poručuju kako će ulagati u studije za izradu video igara, platforme za gaming entuzijaste (poput Discorda), te infrastrukturne projekte koji polažu temelje za gaming metaverzume.

Svoj novac u a16z-ov gaming fond uložila su i brojna poznata imena iz svijeta video igara, poput osnivača Zynge Marka Pincusa, suosnivača Blizzarda Mikea Morhaimea, te Kevina Lina, suosnivača streaming servisa Twitch.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram