Zatvori
PoslovniPuls
18/05/2022

Blockchain gaming privlači sve više investicija

Prema podacima Digital Development Managementa (DDM), prvo tromjesečje ove godine donijelo je pad globalnih investicija u industriji video igara. Tako su investicije u najvrijedniju zabavnu industriju u prva tri mjeseca ove godine iznosile 3,5 mlrd. dolara, što predstavlja pad od 10,3 posto u odnosu na 2021. godinu.

Zanimljivo, ulaganja u video igre s komponentom blockchaina iznosila su 1,7 mlrd. dolara, odnosno 48 posto svih ulaganja.

I dok je početak 2022. godine donio zatišje po pitanju ulaganja, industrija video igara bilježi brojna spajanja i preuzimanja, ukupne vrijednosti od 8 mlrd. dolara, što predstavlja rast na godišnjoj razini od 276,2 posto, izračunao je DDM.

U navedenu brojku nisu ušla najzvučnija preuzimanja u 2022. godini, a koja tek trebaju odobriti tržišni regulatori, poput Microsoftove kupovine Activision Blizzarda, Sonyjevog preuzimanja Bungie-a, ali i Zynge od strane Take-Two-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram