Zatvori
PoslovniPuls
10/05/2022

Poznata regionalna internet platforma zaposlenicima ponudila rad na daljinu i besplatnu psihoterapiju

Heureka Group, grupacija platformi za usporedbu ponuda u web trgovinama u 9 država srednje i istočne Europe (Jeftinije.hr), jedna je od tvrtki koja svojim zaposlenicima od svibnja omogućuje dodatnih 5 dana godišnjeg odmora. Također, uvodi i koncept tzv. full-remote načina rada – odnosno trajnu mogućnost rada na daljinu. Uz ostale pogodnosti poput besplatne psihoterapije, dodatnog zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, Heureka se svrstava među tvrtke s jednim od najkompleksnijih paketa pogodnosti za zaposlenike.

"Volunteering Day", "B-Day" i dodatna tri "WhateverDays"

Slobodan dan za volontiranje, slobodan dan za rođendan (koji se može iskoristiti u istom mjesecu) i još tri dodatna dana slobodna dana za sve zaposlenike (“WhateverDays”) – čine ukupno pet dodatnih slobodnih dana koje Heureka Group uvodi za svoje zaposlenike od svibnja.

„Odlučili smo se za ovaj korak jer znamo da su fleksibilnost i ravnoteža poslovnog i privatnog aspekta života jedne od najčešće spominjanih tema većine zaposlenika Heureka Grupe. Već duže vremena nastojimo prilagoditi i postaviti pogodnosti tvrtke kako bismo odgovorili na naše trenutne potrebe“, objašnjava Martina Chloupková, direktorica ljudskih resursa cijele Heureka Grupe i nastavlja: „U Mađarskoj na primje,r samo nekolicina vrhunskih ecommerce i tehnoloških kompanija nudi ovu pogodnost, što nas stavlja u odličnu poziciju kod privlačenja novih zaposlenika“.

Osim spomenutih dodatnih slobodnih dana, svi zaposlenici Heureka Grupe imaju priliku fokusirati se na vlastiti razvoj i usavršavanje. Uz takozvane “Development Days” koji su im na raspolaganju za raznovrsne edukacije (webinare, tečajeve, konferencije i druge edukacijske aktivnosti i osobni rast), svaki od zaposlenika ima i svoj dodatni budget za troškove edukacija i posjete konferencijama.

Temelj su ravnoteža i mentalno zdravlje

Važnost ravnoteže poslovnog i privatnog vremena i utjecaj na mentalno zdravlje pojedinca koje u današnjem kaotičnom svijetu više nije lako izbjeći, već su dugo tema za Heureka Grupu, koja je u suradnji s tvrtkom Talk Through, popisu pogodnosti svojim zaposlenicima u Adriatic regiji odnedavno dodala i besplatne psihoterapijske usluge, navodi se u priopćenju.

“Primjećujemo da svi pojedinci kojima poslodavac omogući više autonomije obavljaju svoj posao puno učinkovitije, više su kreativni, inovativniji pri rješavanju izazova, snažniji i prihvaćeniji u izražavanju kritičkog mišljenja. Sve se to naravno odražava i na ugodnu radnu atmosferu te posljedično i veću produktivnost.”, dodaje Lucija Cerar Godec, HR managerica Jeftinije.hr. Pogodnosti na Jeftinije.hr, koji je dio Heureka Grupe, uključuju i različite sportske aktivnosti (badminton, joga, jedrenje, skijanje) na kojima zaposlenici mogu besplatno sudjelovati, a osim tih aktivnosti omogućeno im je i opuštanje na redovitim besplatnim masažama.

Koncept rada na daljinu dokazao je sve svoje prednosti

Iako je Heureka nudila opciju rada od kuće i prije pandemije, protekle dvije godine su dokazale svu učinkovitost hibridnog načina rada i rada na daljinu i donijele nove prilike za zapošljavanje. Osim toga, zaposlenici mogu iskoristiti i mogućnost privremenog i povremenog rada u inozemnim uredima.

“Gradimo internacionalnu platformu i obično imamo internacionalne timove stručnjaka koji ne sjede zajedno u istom uredu i koji se rijetko vide uživo. Ova formalizacija mogućnosti rada na daljinu je nešto što smo sada učinili službenim i važnim iako to zapravo prakticiramo već dugi niz godina”, objašnjava Martina Chloupková HR direktorica Heureka Grupe.

To definitivno ne znači da susreti uživo nisu važni, upravo suprotno. Zaposlenici se potiču da se kada im to odgovara, sastanu u uredu i sudjeluju u aktivnostima poput zajedničkih doručaka ili odlazaka na godišnje teambuildinge svih zaposlenika. “S tim trendom smo primijetili da je važno zaposlenicima ponuditi mogućnost rada na daljinu. Vjerujemo da je za izgradnju kvalitetnih međusobnih odnosa i odlične kulture tvrtke koristan i osobni kontakt i unatoč mogućnosti rada na daljinu naši su uredi i dalje poprilično puni i rado posjećeni. Zato redovito pripremamo zajedničke doručke i sve velike prezentacije, na razini grupacije, pratimo zajednički iz ureda.” napominje Lucija Cerar Godec.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram