Zatvori
PoslovniPuls
29/04/2022

Airbnb svojim zaposlenicima omogućio rad na daljinu

Kompanija koja je kroz pandemiju koronavirusa najglasnije zagovarala rad na daljinu, odlučila je isto primijeniti i u vlastitom poslovanju. Popularna booking platforma Airbnb tako je omogućila velikoj većini svojih zaposlenika puni rad na daljinu i to iz bilo koje lokacije u vlastitoj zemlji.

U blog postu kojeg potpisuje suosnivač kompanije i izvršni direktor Brian Chesky, navodi se kako svi zaposlenici Airbnb-a, osim nekoliko ključnih ljudi, imaju mogućnost izabrati rad na daljinu i to bez ikakvog utjecaja na njihovu plaću i ukupnu kompenzaciju.

Ipak, ima nekoliko ograničenja. Zaposlenici tako mogu raditi iz bilo kojeg mjesta u zemlji u kojoj žive, ali Airbnb neće moći podržati preseljenje u drugu zemlju zbog poreznih i drugih poslovnih propisa. Međutim, Airbnb je pokazao zeleno svjetlo za rad van matične zemlje i to do 90 dana u jednoj kalendarskoj godini.

Bez obzira na lokaciju rada, plaća Airbnb zaposlenika se neće mijenjati.

"Prije dva desetljeća Silicijska dolina je popularizirala open-space urede i pogodnosti za zaposlenike, što su uskoro prihvatile kompanije diljem svijeta. Slično tome, današnji startupi su prigrlili kulturu rada na daljinu te fleksibilnost i mislim da će to postati najpopularniji način rada u idućih 10 godina", napisao je Chesky i obećao kako će Airbnb organizirati redovna okupljanja za zaposlenike koji rade na daljinu kako bi zadržali osjećaj pripadnosti tvrtki.

Za one kojima rad na daljinu ne odgovara - Airbnb je zaposlenicima omogućio svakodnevni rad iz svojih ureda širom svijeta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram