Zatvori
Foto: YouTube Screenshot
PoslovniPuls
26/04/2022

Elon Musk je uspio - Twitter pristao na njegovu ponudu za preuzimanje

Ono što su mnogi smatrali da je vic ili još jedna Muskova teško ostvariva ambicija - pretvorilo se u potpunu realnost koja će u značajnoj mjeri promijeniti dinamiku na globalnoj tehnološkoj sceni.

Twitterova uprava nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja obrane, prihvatila je ponudu Elona Muska tešku 44 mlrd. dolara za preuzimanje popularne društvene mreže!

Musk, koji na Twitteru ima gotovo 85 milijuna pratitelja, izjavio je: "Sloboda govora je temelj funkcionalne demokracije i Twitter je digitalni gradski trg gdje se raspravlja o pitanjima važnima za čovječanstvo. Želim da Twitter postane još bolji uz nove mogućnosti. Algoritmi će postati open-source kako bi se povećalo povjerenje, blokiralo botove i autenticiralo sve korisnike. Twitter ima ogroman potencijal i veselim se suradnji s kompanijom kako bismo ga otključali."

Ukoliko tržišni regulatori odobre preuzimanje, dioničari Twittera dobit će 54,20 dolara po dionici, premiju od 38% u odnosu na cijenu dionice prije nego što je Musk otkrio kako je kupio 9 posto svih dionica kompanije.

Odjeci Muskovog preuzimanja Twittera bit će golemi. Ekscentrični južnoafrički milijarder s američkom putovnicom, čovjek koji stoji iza Tesle i SpaceX, u svoje ruke dobio je iznimno utjecajnu medijsku platformu, što će zasigurno donijeti potpuno novu dinamiku u sektor globalne komunikacije.

Bit će također zanimljivo vidjeti kako će Musk, poznat po svom zaziranju od klasičnog marketinga (Tesla nema marketing budžet), upravljati sustavom koji svake godine zaradi 5 milijardi dolara od plasiranja reklama.

I dok Twitterovi dioničari zadovoljno trljaju rukama, a stotine milijuna korisnika čeka prve promjene na društvenoj mreži, američki politički komentatori najavljuju "zanimljivo razdoblje" s obzirom na Muskove konzervativne političke stavove.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram