Zatvori
PoslovniPuls
13/04/2022

Startup Challenge Green Future: Prijavite svoj pitch i osvojite vrijedne nagrade

Green Future konferencija održat će se 9. i 10. lipnja u Splitu te s preko 30 domaćih i međunarodnih govornika obraditi temu zelene tranzicije u kontekstu businessa, tehnologije, financija, energetike, zaštite okoliša, javnih politika, e-mobilnosti i brojnih drugih industrija.

Konferenciju stoga podržavaju dvije najveće hrvatske tehnološke tvrtke, Rimac grupa i Infobip dok su zlatni pokrovitelji događaja OTP banka, A1 i Bosch, uz sponzorstvo tvrtki Daikin, Ernst & Young, Končar, Schneider Electric i Professio energia.

Osim brojnih predavanja i panela, nultog dana konferencije, 8. lipnja, održat će se u Hrvatskom domu u Splitu pripremni, Challenge day za 20 odabranih startupa. Startupi koje odabere stručni žiri imat će jedinstvenu priliku iznijeti svoj pitch, dobiti mentorske preporuke te tako dodatno izbrusiti svoju ideju prije nego je prezentiraju na službenom natjecanju na pozornici Green Future konferencije 9. i 10 lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Jednako važno, startupi će moći sudjelovati na ekskluzivnim sponzorskim radionicama u organizaciji Infobipa i Business Psychology Laba te Odjela za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu.

Nagradni fond za startupove iznosi 10.000 američkih dolara, koliko će osvojiti najbolji startup prema odluci stručnog žirija te još 50.000 američkih dolara iz nagradnog fonda "Green Communication Awards" u uslugama Infobipa - 25.000 USD za 1. mjesto, 15.000 USD za 2. mjesto i 10.000 USD za 3. mjesto.

Rok za prijave za sudjelovanje startupa je 5. svibnja 2022. godine, a zainteresirani se mogu prijaviti ovdje. Odabrani startupi bit će obaviješteni do 15. svibnja.

„Iznimno mi je drago da nakon Infobip Shift konferencije, koja se etablirala kao vodeća developerska konferencija u jugoistočnoj Europi, Hrvatska dobiva još jednu kvalitetno osmišljenu platformu za razmjenu ideja, a mladi programeri i svi oni koji već razvijaju ideje za zelena i digitalna rješenja dobivaju priliku za učenje, napredak i ostvarivanje važnih kontakata na samom početku njihovog profesionalnog puta. Pozivam sve mlade firme, ali i pojedince da se prijave, da se izbore za sudjelovanje na Startup Challengeu i da budu kompetentni za osvojiti vrijedne nagrade“, poručio je Ivan Burazin, član uprave Infobipa i pokretač Shift konferencije te član žirija Startup Challengea za startupe.

Podršku Startup Challengeu u sklopu Green Future konferencije dat će i GBC HUB, inače partner Infobip Startup Tribea, udruženje od preko 20 zelenih startupa koje vodi Marko Brkljačić i koji će biti član žirija.

„Green Future konferencija odličan je događaj, a Startup Challenge izvrsna je prilika za prezentaciju i brušenje dobrih ideja. Veseli nas što u ovome sudjeluje i što projekt podržava Infobip koji u svom Startup Tribeu ima zelene startupe za koje vjerujem da će se također prijaviti na Startup Challenge Green Future konferencije“, rekao je Nikola Pavešić, direktor Startup Tribe odjela u Infobipu.

Sve nove informacije vezane uz Green Future konferenciju i Startup Challenge objavljivat će se na službenoj web stranici konferencije.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram