Zatvori
Foto: Klim Musalimov / Unsplash
PoslovniPuls
01/04/2022

NESLUŽBENO: Volkswagen odobrio Porscheov i Audijev ulazak u Formulu 1

Njemački automobilski konglomerat, Volkswagen, vjerojatno će odobriti ulazak Audija i Porschea u najelitnije motorsport natjecanje, Formulu 1, javlja Business Insider, pozivajući se na dva neimenovana izvora upoznata s odlukom njemačke kompanije, koja će navodno dobiti i službenu potvrdu i to već idućeg tjedna.

Već se dugo vremena šuška o potencijalnom ulasku njemačkih proizvođača automobila u Formulu 1. Prema glasinama Audi će ponuditi oko 500 milijuna eura (556,30 milijuna dolara) za F1 ekipu McLaren, dok Porsche namjerava uspostaviti dugoročno partnerstvo s F1 trkaćim timom Red Bull, počevši za nekoliko godina.

Izvršni direktor McLaren Racinga, Amerikanac Zak Brown, rekao je Reutersu da momčad Formule 1 "definitivno nije na prodaju" i kako ne traži nove partnere. McLaren koristi Mercedesove motore, ali to bi se moglo promijeniti kada Formula 1 predstavi novi pogonske jedinice 2026. godine, kada slijede i velike promjene pravila po pitanju ograničenja ulaganja u tehnologiju motora, te povećanu brigu o utjecaju na okoliš i veću elektrifikaciju komponenti, što je, piše Reuters, Volkswagenu jako bitno s obzirom na njegova izdašna ulaganja u elektrifikaciju svojih automobila.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram