Zatvori
PoslovniPuls
29/03/2022

Dubai privlači sve više kompanija iz sektora kriptovaluta

Kripto burza Bybit u ponedjeljak je objavila da će otvoriti svoje globalno sjedište u Dubaiju, dok je kripto platforma Crypto.com najavila kako će u istom gradu uspostaviti svoje novo regionalno sjedište.

Dubai, jedan od sedam emirata UAE-a i regionalno trgovačko središte, ovog je mjeseca izdao svoj prvi zakon koji regulira virtualnu imovinu i osnovao Regulatorno tijelo za virtualnu imovinu (VARA) za nadzor tog sektora.

"Bybit je dobio načelno odobrenje za vođenje cijelog spektra poslovanja s virtualnom imovinom u Dubaiju", stoji u priopćenju tvrtke, dodajući kako se očekuje da će njihovo sjedište u Dubaiju otvoriti idući mjesec.

Dubai je ovog mjeseca dodijelio licence za virtualnu imovinu Binanceu, najvećoj svjetskoj burzi kriptovaluta, i FTX Europe, podružnici jedne od najvećih kripto burzi FTX. FTX će uspostaviti regionalno sjedište u gradu.

Crypto.com, poznata kripto burza sa sjedištem u Singapuru, u priopćenju je rekla kako želi uspostaviti značajnu prisutnost u UAE i kako tamo planira veliko zapošljavanje u narednim mjesecima.

Helal Al Marri, glavni direktor Odjela za gospodarstvo i turizam Dubaija, rekao je na investicijskoj konferenciji u Dubaiju u ponedjeljak kako UAE žele postati globalna prijestolnica za virtualnu imovinu i druge digitalne sektore u razvoju poput metaverzuma.

"Vidimo kako sve više talentiranih radnika dolazi ovamo, vidimo velike korporacije, banke, druge multinacionalne kompanije koje počinju ulaziti u područje digitalnih valuta, birajući UAE kao svoj dom za poslovne operacije", rekao je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram