Zatvori
PoslovniPuls
18/03/2022

Bankarska grupacija HSBC kupila virtualno zemljište u metaverse igri The Sandbox

Velika bankarska grupacija HSBC kupila je komad virtualnog zemljišta na sve popularnijoj metaverse platformi The Sandbox, objavljeno je. HSBC se pridružio drugim velikim globalnim kompanijama poput Warner Brosa, Guccija i Adidasa, Ubisofta i drugih koji su osigurali prisutnost u virtualnom svijetu The Sandboxa.

"Metaverzum je način na koji će ljudi doživjeti web3, sljedeću generaciju interneta - koristeći impresivne tehnologije kao što su proširena stvarnost, virtualna stvarnost i proširena stvarnost", rekao je Suresh Balaji, direktor marketinga u HSBC Asia-Pacific.

Još prošlog mjeseca JPMorgan je lansirao virtualni lounge za korisnike na blockchain platformi Decentraland.

"Kada razmišljate o ekonomiji metaverzuma - ili metanomici - postoje prilike u gotovo svakom području tržišta", poručili su iz HSBC-a. “Nismo ovdje kako bismo sugerirali da će metaverzum, kakvog ga danas poznajemo, preuzeti sve ljudske interakcije, već radije želimo istražiti mnoge uzbudljive mogućnosti koje on predstavlja za potrošače i brendove.”

Podsjetimo, nedavno je otkriveno kako se među ulagačima u tvrtku Animoca Brands, koja stoji iza razvoja The Sandbox-a, kriju mađarsko-američki milijarder George Soros i private equity div KKR.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram