Zatvori
PoslovniPuls
16/03/2022

Zuckerberg potvrdio: NFT-ovi dolaze na Instagram!

Društvena mreža Instagram uskoro bi mogla dobiti podršku za non-fungible tokene (NFT) u obliku jedinstvenih digitalnih avatara. Rekao je to prvi čovjek Meta-e, Mark Zuckerberg, prilikom gostovanja na popularnom SXSW festivalu u Austinu.

"Radimo na tome da NFT-ove dovedemo na Instagram u kratkom roku", izjavio je Zuckerberg. Prvi čovjek kompanije koja je prošle godine promijenila naziv u "Meta" kako bi bolje opisala svoje ambicije u području metaverzuma i digitalne interakcije, izjavio je kako će Instagram postati svojevrsni NFT marketplace gdje će korisnici moći "rudariti" vlastite NFT-ove.

Zuckerberg je rekao kako će korisnici Instagrama uskoro imati mogućnost prikazivanja NFT avatara umjesto svojih profilnih slika, ne ponudivši odgovor kako će to izvesti. "Nisam spreman danas najaviti kako će to izgledati", priznao je Zuckerberg.

Potvrda je ovo višemjesečnih spekulacija o Metinim ambicijama u NFT prostoru. Financial Times je još u siječnju ove godine pisao kako NFT avatari stižu na Facebook i Instagram. Bit će svakako zanimljivo vidjeti kako će izgledati prvi koraci Meta-e u svijetu NFT-ova i hoće li isto dodatno pojačati eksploziju popularnosti nezamjenjivih digitalnih predmeta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram