Zatvori
PoslovniPuls
15/03/2022

Bivši direktor Disneyja priključio se metaverse startupu

Poznati američki poslovnjak Bob Iger, čovjek koji je petnaest godina bio na čelu Disneyjevog zabavnog carstva, priključio se startupu Genies. Spomenuti startup stoji iza istoimene mobilne aplikacije koja korisnicima omogućuje stvaranje digitalnih avatara za svoje profile na društvenim medijima, a planiraju i mogućnost prebacivanja istih u metaverzume.

Iger će postati član odbora direktora Genies, a ujedno će i uložiti nepoznati iznos u kompaniju.

"Oduvijek me privlačilo mjesto gdje se spaja tehnologije i umjetnosti, a Genies pruža jedinstvene i uvjerljive mogućnosti da se iskoristi snaga te kombinacije kako bi se omogućili novi oblici kreativnosti, izražavanja i komunikacije", rekao je Iger.

Genies je osnovan prije pet godina, a dosad je privukao investicije vrijedne više od 100 milijuna dolara.

"Naša vizija je ambiciozna i velika. I stalno će zahtijevati najoštriji, najsjajniji um na svijetu da je oživi", rekao je osnivač Geniesa, Akash Nigam. "(Bobova) nezasitna znatiželja izravno se preklapa s našom žestokom strašću da svima omogućimo digitalne avatare."

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram