Zatvori
Foto: FC Barcelona
PoslovniPuls
07/03/2022

FC Barcelona planira vlastitu NFT kolekciju, kriptovalutu i metaverzum

Španjolski prvoligaš FC Barcelona pridružit će se drugim sportskim klubovima koji su se odlučili za eksperiment s non fungible tokenima (NFT).

"U posljednje vrijeme sve više slušamo o blockchain proizvodima i uslugama poput NFT-ova i metaverzuma. I mi ćemo uskoro ponuditi digitalne proizvode našim članovima i fanovima koji će biti na istoj liniji s vrijednostima kluba i generirati zanimmljivo emotivno iskustvo", izjavio je Barcelonin predsjednik Joan Laporta.

Laporta je dodatno najavio kako proslavljeni španjolski nogometni prvoligaš razmatra i mogućnost izdavanja vlastite kriptovalute.

Barceloni to ne bi bio prvi izlet u svijet blockchaina. Španjolski klub, baš kao i zagrebački Dinamo, jedan je od klubova koji koriste sportsku blockchain platformu Socios, preko koje su već izdali kriptotokene za fanove kluba.

"Želimo stvoriti nove prilike za rast. Naš cilj je osvajanje titula i zadovoljstvo naših fanova, ali također moramo profitirati od svih mogućnosti u sportskoj industriji. To je pitanje našeg opstanka", zaključio je Laporta.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram