Zatvori
Foto: TechCrunch / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
01/03/2022

Legalizacija sve bliže: Snoop Dogg ulaže u njemački kanabis startup

Njemačka socijaldemokratska vlada najavila je još prošle godine legalizaciju "rekreativnog" uživanja u kanabisu tj. marihuani. Legalizacija će se dogoditi unutar četiri godine, a neki startupi tu vide veliku poslovnu priliku.

Jedan od njih je i Cansativa, njemačka platforma za distribuciju medicinskog kanabisa (koji je legalan), ali oni nakon sveopće legalizacije kanabisa očekuju pravi boom svog poslovanja na njemačkom tržištu.

I američki reper i poduzetnik, Snopp Dogg, namirisao je potencijal njemačkog tržišta - pa je preko svoje ulagačke kompanije Casa Verde, predvodio ulagačku rundu u Cansativu, tešku 15 milijuna dolara.

Njemačka je danas najveće tržište za medicinski kanabis u Europi, a Cansativa kaže kako se u toj zemlji godišnje konzumira više od 15 tona kanabisa. Kada dođe do legalizacije - očekivanja su kako će godišnja potrošnja kanabisa u Njemačkoj narasti na čak 200 tona, dok će europsko kanabis tržište do 2025. godine navodno vrijediti 3,6 mlrd. dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram