Zatvori
PoslovniPuls
25/02/2022

GQ proglasio Neveru električnim hiperautomobilom godine

Britansko izdanje poznatog magazina GQ, u suradnji s Michelinom, objavilo je dobitnike njihove godišnje nagrade u kategoriji električnih automobila. Među dobitnicima nalazi se i "Nevera" Rimac Automobila, koju je GQ proglasio hiperautomobilom godine.

"Mate Rimac je Elon Musk kojeg je cool voljeti. Možda nema svemirskih ambicija, ali na Zemlji Rimac pobjeđuje zahvaljujući svom električnom hiperautomobilu koji redefinira zakone fizike. Sada, u slučaju da se pitate što je zapravo Nevera, na španjolskom to znači hladnjak. No, na hrvatskom je to naziv za brzu i žestoku mediteransku oluju koja je legendarna po svojoj brzini i jačini. A u slučaju Rimac Nevere, sirova statistika je zastrašujuća. Ubrzat će od 0 do 100 km/h za manje od dvije sekunde. Do 100 milja na sat stiže za 4,3 sekunde. Držite nogu na mjestu i postići ćete brzinu od 186 milja na sat za samo 9,3 sekunde. Nastavite pritiskati pedalu i – u teoriji – dostići ćete maksimalnu brzinu od 256 milja (udobno iznad granice od 400 km/h). Dakle, da, dodijelili smo mu nagradu. Možda smo trebali i više njih", piše GQ.

"Možda nije idealan trenutak i nismo bili sigurni da li podijeliti ovu vijesti, ali morali smo zbog ekipe koja je radila na Neveri kroz posljednje četiri godine. Počašćeni smo što možemo najaviti kako je Nevera dobila GQ-ovu nagradu za hiperautomobil 2022. godine".

Foto: Rimac Automobili

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram