Zatvori
PoslovniPuls
24/02/2022

Video igra koja je dosad zaradila 27 mlrd. dolara iduće godine bez nastavka

Nakon gotovo dva desetljeća rednovnog godišnjeg izlaska, čini se kako ćemo iduće godine biti uskraćeni za novi nastavak iz serijala "Call of Duty", izdavačke kuće Activision Blizzard, koja se trenutno nalazi pred preuzimanjem od strane Microsofta.

Prema pisanju Bloomberga, Activision Blizzard će iduće godine pauzirati s izbacivanjem nove "Call of Duty" igre. Podsjetimo, na jesen ove godine očekuje nas novi "Call of Duty", i to izravni nastavak "Call of Duty: Modern Warfare" iz 2019. godine.

Activision Blizzard već se neko vrijeme nalazi pod lupom javnosti i američkih agencija zbog tužbe koja je podignuta u Kaliforniji, a u kojoj se tvrdi kako je tvrtka poticala kulturu seksualnog "uznemiravanja" među svojim zaposlenicima, a sve su glasnije i interne kritike navodne "toksične" radne kulture.

Microsoft i Activision Blizzard su početkom godine objavili sklapanje ugovora o preuzimanju, teškom 68,7 mlrd. dolara, a koji će, ukoliko regulatorne agencije odobre preuzimanje, biti realiziran negdje tijekom Microsoftove iduće fiskalne godine koja počinje u srpnju.

Video igre iz serijala "Call of Duty", a prema podacima s kraja 2020. godine, dosad su uprihodile više od 27 mlrd. dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram