Zatvori
Foto: Unsplash
PoslovniPuls
23/02/2022

HR div Manpower uvodi četverodnevni radni tjedan i u Hrvatskoj

ManpowerGroup klaster najavljuje službeno uvođenje četverodnevnog radnog tjedna za sve interne zaposlenike u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Sloveniji nakon uspješnog preliminarnog pilot projekta koji je trajao četiri mjeseca, a koji je pokazao pozitivan utjecaj na dobrobit zaposlenika i produktivnost same tvrtke, navodi se u priopćenju.

Uz već ranije implementirane opcije rada od kuće, ManpowerGroup na regionalnoj razini diže ljestvicu i pruža veću dozu fleksibilnosti zaposlenicima pri tom pokazujući primjer drugim partnerima, klijentima i ostalim poslovnim subjektima na tržištu.

ManpowerGroup, na razini regije kao i u Hrvatskoj u kojoj posluje od 2009. godine, od listopada 2021. pokreće testni pilot 4-dnevnog radnog tjedna u kojem su tijekom zadanog vremenskog roka mjereni svi dostupni kriteriji uspješnosti istog. Počevši od zadovoljstva internih zaposlenih, načina na koji se obavljaju radni zadaci, produktivnosti te do krajnjeg povratnog odgovora klijenata, analitika te konkretni brojevi i rezultati doveli su do trajne implementacije ovakvog vida rada.

Aleksandar Hangimana, generalni direktor ManpowerGroup SEE, objašnjava: “U vrijeme kada ljudski kapital postaje sve važniji i vrjedniji, imamo čast i odgovornost ne samo brinuti o svojim zaposlenicima i procesima, već i o zaposlenicima i procesima velikog broja domaćih i svjetskih kompanija. Svojim primjerom pokazujemo da je naša politika ‘storyDOING’ dominantnija od ‘pripovijedanja’. Radujemo se što ćemo podijeliti iskustvo četverodnevnog projekta i drugim pravnim osobama kako bi se tržište rada jugoistočne Europe približilo najkonkurentnijim europskim tržištima”

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram