Zatvori
Foto: Medija centar Beograd / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
18/02/2022

Microsoft izbacio partnersku IT tvrtku zbog veza s Miloradom Dodikom

Microsoft je nakon višednevnih spekulacija potvrdio raskid partnerskog odnosa s BiH IT tvrtkom Prointer ITSS, a sve zbog bliskih poslovnih veza navedene tvrtke sa sinom predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, Igorom, koji se, zajedno sa članovima svoje obitelji, već neko vrijeme nalazi pod američkim sankcijama zbog "koruptivnih aktivnosti".

Dobro upućeni izvori, tvrde kako je za očekivati da će i druge, prije svega američke kompanije, slijediti odluku američke vlade i prekinuti poslovnu suradnju s tvrtkama koje se dovode u vezu s Miloradom Dodikom, odnosno članovima njegove obitelji.

Prointer, piše BN, u IT sektoru u Republici Srpskoj ima milijunske ugovore s vladom i vladinim institucijama, kao i javnim tvrtkama. Prointer je nedavno navodno dobio i novog direktora, jer je prethodna dirketorica napustila tu kompaniju, upravo, zbog mogućih sankcija, koje su se sada ostvarile.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram