Zatvori
Rimac Nevera
Foto: Rimac Automobili
PoslovniPuls
17/02/2022

Rimčeva Nevera završila složeni proces EU homologacije!

Mate Rimac, prvi čovjek Rimac Automobila, objavio je kako je njihov električni superautomobil, Nevera, završila složeni postupak homologacije za tržište Europske unije (EU), a kroz idućih nekoliko mjeseci isti postupak bit će dovršen i za američko tržište.

Homologacija vozila odnosno dijelova, sklopova i uređaja vozila je postupak ispitivanja i utvrđivanje sukladnosti ispitivanih dijelova prema ECE pravilnicima ili EEC/EC direktivama i EU uredbama koje se odnose na ispitivani dio i na određenu kategoriju vozila.

Homologacijsko ispitivanje mogu obavljati samo međunarodno priznati laboratoriji i nakon ispitivanja (ako je dio vozila u skladu sa zahtjevima pravilnika, direktiva ili uredbi prema kojima je ispitivanje obavljeno), proizvođač dijela mora na ispitivani dio trajno postaviti znak kojim se dokazuje da je dio homologacijski ispitan i odobren.

Bez obavljene homologacije - automobil ne može voziti po javnim prometnicama.

"(Naši) uuti za EU su spremni za isporuku, a i oni za američko tržište će biti uskoro spremni. Imamo aute spremne za kupce na našoj potpuno novoj proizvodnoj liniji u potpuno novom proizvodnom pogonu koji ćemo vam pokazati u sljedećim tjednima. Jedva čekamo da prvi automobili stignu kupcima diljem svijeta", napisao je Rimac na svom Facebook profilu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram