Zatvori
PoslovniPuls
14/02/2022

Tesla planira novu veliku investiciju u Kini

Američki proizvođač električnih automobila planira izgradnju dizajn - centra u Pekingu, objavio je Reuters citirajući dokument kineske vlade.

Tesla je još 2020. najavila otvaranje takvog centra u "kineskom stilu". Prošle godine spekuliralo se kako bi sjedište moglo biti u Šangaju gdje se nalazi Teslina tvornica, ali čini se da je izbor na kraju ipak pao na veliku kinesku prijestolnicu. Krajem siječnja općinske vlasti Pekinga navele su Teslin dizajn - centar kao jedan od ključnih projekata za grad u 2022. godini.

Kina postaje sve važnije tržište za Teslu, gdje su prošle godine ostvareni prihodi od čak 13,8 mlrd. dolara, što je dvostruko više u odnosu na prethodnu, 2020. godinu i tek nešto manje od trećine ukupnih globalnih prihoda tog američkog proizvođača električnih automobila.

Tesla je krajem prošle godine najavila investiciju tešku 200 milijuna dolara u proširenje kapaciteta svoje tvornice u Šangaju, a u planu je zapošljavanje dodatnih 4.000 radnika.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram