Zatvori
PoslovniPuls
10/02/2022

Sveučilište Harvard organizira predavanje o Rimčevom kampusu

Diplomska škola za dizajn pri proslavljenom američkom Ivy League sveučilištu Harvard, organizira predavanje o izgradnju kampusa Rimac Automobila, jednog od najvećih europskih istraživačko - razvojnih objekata.

Predavanje će ugostiti Matu Rimca, izvršnog direktora Bugatti Rimac i Rimac Technology te Marka Dabrovića, arhitekta i partnera u 3LHD-u, koji će predstaviti viziju tvrtke i arhitekturu projekta. Nakon predavanja slijedi rasprava s učesnicima te Q&A sekcija (pitanja i odgovori).

"Zamišljen kao park bez zidova, projekt Rimac kampusa propituje što znači projektirati tvornicu u postindustrijskom, elektroenergetskom razdoblju. Novi kampus će sadržavati prostore za istraživanje i razvoj, izradu prototipa i dizajn, proizvodnju, testiranje, upravljanje i administraciju za oko 2500 zaposlenika, kao i obilje sadržaja i otvorenih prostora dostupnih javnosti", opisuju projekt u 3LHD-u.

"Rimac Kampus za mene je vrlo poseban projekt. Za bilo koju tvrtku su najvažniji ljudi koji čine tu tvrtku. Meni je uvijek bilo iznimno važno stvoriti najbolje moguće okruženje za zaposlenike – u svakom pogledu. Kada si u vrhunskom okruženju je lakše stvarati vrhunske proizovde. Sa Kampusom želimo upravo to – stvoriti najbolje moguće mjesto za boravak, rad i kreativnost, ali ne samo za naše zaposlenike. Želimo da Kampus postaje mjesto gdje se susreću i isprepleću zaposlenici, kupci, investitori, učenici i opća javnost. Osim toga nam je iznimno važno da budemo maksimalno integrirani u okoliš i okolinu te klimatski neutralni. Iako ćemo uskoro otvoriti više lokacija u drugim zemljama, Hrvatska će uvijek biti naš dom, a Kampus to jasno pokazuje. Na ovoj lokaciji će se razvijati i dizajnirati svi budući Bugatti i Rimac Automobili modeli kao i komponente za druge autoproizvođače. Kao posljedica naglog rasta nam je uvijek nedostajalo prostora, što bismo sa Kampusom napokon trebali riješiti. Sa preko 70.000 m2 proizvodnog pogona, Kampus će nam pružiti prostor za još dublju vertikalnu integraciju i velikoserijsku proizvodnju komponenti koje već razvijamo za druge proizvođače", istaknuo je Mate Rimac prilikom predstavljanja projekta Kampusa.

Predavanje se održava 10. veljače, s početkom u 18:00. Predavanje preko Zooma (uz registraciju) možete pratiti ovdje

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram