Zatvori
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
10/02/2022

Formula 1 timovi koketiraju s kripto tokenima

Čini se kako je nazaustavljivo jačanje popularnost NFT (non-fungible tokens) tehnologija stiglo i u svijet najbržeg motorsport natjecanja. Sve više timova iz Formule 1 tako provodi vlastite eksperimente s NFT-ovima, zasad samo na razini marketinške kampanje.

Tako je Ferrari nedavno objavio kako pažljivo motri sve prilike koje su dostupne u razvoju i implementaciji vlastitih NFT-ova.

"Digitalne tehnologije, te web3 tehnologije koje koriste blockchain i NFT su područje koje nam može biti zanimljivo. Zaslužuje našu pozornost”, rekao je izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vigna.

I dok Ferrari tek procjenjuje potencijal NFT-ova, neke ih druge F1 momčadi već uveliko koriste.

Ekipa Alfa Romeo kroz suradnju s platformom Socios, lansirala je vlastiti fan token u limitiranom izdanju, kao i kolekciju NFT-ova potpisane memorabilije.

Britanski McLaren kroz partnerstvo s istom tvrtkom pokrenuo je McLaren Racing Collective gdje ljubitelji ove marke trkaćih automobila mogu kupovati digitalne dijelove i ako žeče složiti virtualni McLaren.

I Red Bull je na tržište izbacio digitalnu kolekciju 3D modela trkaćih kaciga, pilotskih odijela, bolida i kartica i to preko NFT platforme Sweet.

"Tehnologija se stvarno brzo razvija. Sada možemo pomicati granice načina na koji se NFT-ovi mogu koristiti. Tako, na primjer, NFT-ovi mogu biti povezani s fizičkom robom kao sredstvo za provjeru autentičnosti te robe, tako da znate da je nešto što ste kupili iz Red Bulla ili iz McLarena 100% autentično", rekao je Tom Mizzone, prvi čovjek NFT platforme Sweet.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram