Zatvori
PoslovniPuls
07/02/2022

Google diže ruke od razvoja vlastite game streaming platforme

Pompozne najave i zazivanje "budućnosti gaminga" ovaj put nisu bile od velike pomoći i Google je dodao još jedan proizvod na svoj digitalni otpad. Ovaj put riječ je o Google Stadia - servisu za streaming video igara koji sada postaje dio povijesti internet diva. Čini se kako su ambiciozne ideje došle u sudar s realnošću tj. činjenicom da većina svjetskih korisnika još uvijek nema dovoljnu brzinu pristupa internetu koja bi omogućila neometano uživanje u streamingu video igara bez primjetne latencije.

BusinessInsider navodi kako je Google digao ruke od daljnjeg razvoja Stadije, ali razvijena tehnologija navodno neće propasti, pa Google planira licencirati istu pod nazivom Google Stream. Već su obavljeni razgovori s tvrtkama poput Pelotona, Capcoma i Bungie-a, doznaje BusinessInsider.

Da stvari ne idu u dobrom smjeru - postalo je jasno još prošle godine kada je Google iznenada zatvorio svoje vlastite razvojne studije u Los Angelesu i Montrealu što je značilo i gašenje oko 150 radnih mjesta za game developere. Googleove vlastite napore u izradi video igara vodila je uspješna producentica "Assassin's Creed" serijala - Jade Raymond, koja je u međuvremenu otvorila vlastiti studio Haven Entertainment.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram