Zatvori
PoslovniPuls
04/02/2022

KING ICT isporučio NATO-u projekt vrijedan 7,8 milijuna eura

Kroz izvrsnu suradnju s NATO Communications and Information Agency (NCI Agency) i partnerima, KING ICT je uspješno isporučio najveći međunarodni projekt do sada i to u području cyber securityja. U punom opsegu, unutar budžeta i prije rok, ističu iz King ICT-a. Na projektu je radilo preko 40 stručnjaka, a osnovna ugovorena vrijednost je 7,8 milijuna EUR-a, poručuju iz ove domaće tvrtke.

Projekt je uključivao isporuku i implementaciju naprednog SIEM rješenja iz područja cyber securityja s kompletnom najsuvremenijom IT infrastrukturom. Kao i svi veliki NATO projekti i ovaj je zahtijevao vrlo visoku razinu ekspertize i angažmana u područjima kao što su: vođenje projekta, implementacija te upravljanje svim aspektima kvalitete, logistike, podrške, zahtjevnog testiranja te prijenosa znanja.

Rad u visoko sigurnosnom i reguliranom okruženju, uz otegotne okolnosti i pod restrikcijama uzrokovanim pandemijom COVID-19, bio je poseban izazov, ali iz KING ICT-a poručuju kako upravo to čini ovaj projektni uspjeh još dražim te ih potiče za daljnju suradnju s NCI Agencyjem i drugim korisnicima na zapadnoeuropskom tržištu.

NCI Agency u svojoj službenoj objavi ističe kako će isporučeni SIEM sustav značajno podići sigurnosnu razinu organizacije te doprinijeti zaštiti kritičnih podataka i komunikacijskog sustava. NATO-ovi sigurnosni analitičari sada mogu puno brže i kvalitetnije detektirati što se događa u NATO mreži. Sustav je temeljen na moćnoj i robusnoj infrastrukturi velikog kapaciteta, omogućujući analizu i korelaciju vrlo velike količine podataka uz pravovremenu detekciju.

SIEM rješenje ključan je sustav za uspješniju obranu od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO savezu.

NCI Agency posebno pohvaljuje projektni tim koji je, kako kažu: „postavio ljestvicu vrlo visoko“, što je velika pohvala i potvrda predanosti, profesionalnosti i motiviranosti članova tima.

„Nadamo se i vjerujemo kako će ovaj uspjeh još jače nadahnuti tvrtke i stručnjake iz naše IT i cyber security industrije da pokažu koliko vrijede i mogu u svijetu, a sve sa sjedištem u Hrvatskoj. Velika zahvala i poštovanje svima koji su doprinijeli ovom uspjehu i ugradili se u temelje daljnjeg rasta i razvoja KING ICT-a te prepoznatljivosti hrvatskih tvrtki i stručnjaka u svijetu.“, poručuju iz KING ICT-a.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram