Zatvori
PoslovniPuls
03/02/2022

Infobip dobio novog direktora - kreću inovacije u smjeru metaverzuma i umjetne inteligencije

Infobip je pojačao svoje redove! Ivan Ostojić pridružio se vodnjanskom Infobipu kao Chief Business Officer (CBO) i to nakon 10 godina provedenih u vodećoj globalnoj konzultantskoj tvrtki McKinsey & Company, gdje je bio partner suosnivač i suvoditelj McKinsey's Global Technology Council-a.

“Infobipov želi redefinirati i stvoriti autentične i sigurne digitalne interakcije između ljudi i svijeta oko nas. Tehnološki razvoj se neprestano ubrzava, što Infobipu donosi brojne nove poslovne prilike, ali i pruža priliku za stvaranje novih vrijednosnih iskustava za tvrtke i njihove klijente. Ivanovo opsežno industrijsko i konzultantsko iskustvo pomoći će nam zakoračiti u neistražene tehnološke vode koje pokreću poslovni rast i pomoći nam da postignemo još snažniju globalnu ekspanziju", rekao je Silvio Kutić, glavni izvršni direktor Infobipa.

“Što je još važnije, to znači da možemo donijeti prekrasna, uzbudljiva i impresivna iskustva kako bismo povezali ljude diljem svijeta s organizacijama koje vole i na koje se oslanjaju kroz svoj život. Naš novi član uprave još će brže implementirati strateške inicijative, posebice nove izlaske na tržište i poslovne modele temeljene na inovacijama i tehnologiji."

Jedan od glavnih Ostojićevih ciljeva bit će dodatno jačanje Infobipovih ključnih funkcija i oblikovanja tržišta, kao što su strategija i strateški projektni ured, marketing, Go-to-Market i inovacija poslovnog modela, partnerstva i savezi te strateško spajanje i preuzimanje.

“Oduševljen sam što imam priliku voditi tim koji ima za cilj postaviti dugoročnu strategiju Infobipa i ubrzati isporuku Infobipovih inovacija u ruke naših kupaca. Sada kada ulazimo u novu fazu eksponencijalnog rasta, ispred Infobipa je ogroman prostor gdje možemo napraviti nova rješenja koja mijenjaju svijet kako bismo omogućili personaliziraniju, bržu i robusniju komunikaciju”, komentirao je Ostojić.

“Danas, kao tvrtka, imamo jednu od najboljih svjetskih tehnoloških platformi, a cilj je učiniti je ključnom platformom za sve globalne tvrtke koje žele digitalnu transformaciju i inovacije. U tome vidimo veliki potencijal za još snažniji rast. Danas se napredak tehnologije događa sve brže i češće, u kombinaciji sa sve popularnijim tehnološkim pravcima poput metaverzuma i umjetne inteligencije, koje će Infobip također istražiti.”

Ostojić će biti smješten u Zürichu, u Švicarskoj, gdje i živi. Doktorirao je prirodne znanosti na Sveučilištu u Baselu i magistrirao menadžment, tehnologiju i ekonomiju na Švicarskom saveznom institutu za tehnologiju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram