Zatvori
PoslovniPuls
03/02/2022

Bellabeat od FDA traži dozvolu za medicinsku primjenu svojih proizvoda

Bellabeat ove godine pri američkoj Upravi za hranu i lijekove (FDA, Food and Drug Administration) pokreće postupak ishođenja dozvole za primjenu svoje noseće tehnologije Ivy za praćenje menstrualnog ciklusa u liječenju žena, objavili su iz kompanije.

Bellabeatov Ivy pametan nakit posebno je dizajniran za žene i žensko tijelo, a putem najnaprednijih senzora neprekidno tijekom dana i noći nadzire tjelesne reakcije i svakodnevne navike, dajući cjelovit uvid u životni tempo,poručuju iz Bellabeat-a.

Dozvola FDA institucije omogućiti će primjenu svih IVY značajki kao što su bilježenje aktivnosti srca i disanja, spavanja, menstrualnog ciklusa i svih ostalih pokazatelja kompletnog psihofizičkog stanja, u klinikama i ordinacijama kao verificirani medicinski proizvod.

"Ivy je proizvod koji može pomoći ženama na toliko razina i sretni smo što ćemo dobiti priliku našu tehnologiju praćenja tjelesnih reakcija primijeniti i u svrhe lječenja", rekla je Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata te dodala kako proces certifikacije uređaja za medicinsku primjenu u Sjedinjenim Državama traje do pet godina.

Bellabeat Ivy se, u ovoj početnoj fazi pridobivanja podataka potrebnih za registraciju pri FDA, kao pomoćno sredstvo u liječenju žena već koristi u jednoj privatnoj klinici na Floridi, a vrlo brzo će se početi upotrebljavati u još tri do četiri. Za sada riječ je o terapijama u psihijatriji, većinom za liječenje depresije i anksioznosti, kojima liječnik pomoću Ivyja može prikupiti podatke o pacijentici prije i poslije terapije lijekovima, i na temelju samostalne interpretacije tih podataka detaljnije razraditi terapiju. U terapijama se koriste lijekovi za opuštanje, tehnike disanja i slično, a preko Ivyja liječnik može pratiti njihov učinak.

"Bellabeat će ove godine uspostaviti suradnju s oko pedeset klinika u svijetu. Za sada je suradnja fokusirana na mentalno zdravlje žene, a nakon psihoterapija ćemo ići i u druga područja medicine", objasnio je Sandro Mur, osnivač tvrtke Bellabeat, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram