Zatvori
PoslovniPuls
02/02/2022

Visa pozvala na standardizaciju punionica za električne automobile

Visa je objavila poziv za standardizaciju sustava za besprijekorna, interoperabilna plaćanja na punionicama za električna vozila (EV) diljem Europe. Tvrtka vjeruje da bi se europska industrija za punjenje električnih vozila trebala obvezati da će potrošačima pružiti slobodu plaćanja prvenstveno prihvaćanjem otvorenih i interoperabilnih plaćanja.

Trenutačno ne postoji široko rasprostranjeni industrijski standard za prihvaćanje plaćanja na punionicama za EV. To dovodi do sustava u kojem potrošači diljem Europe često nemaju izbor načina plaćanja i prisiljeni su na jednu opciju (primjerice, prijava na aplikaciju ili program pružatelja usluge) ili čak ne mogu napuniti svoje vozilo jer nisu registrirani za potrebnu uslugu pretplate. Samo je mali broj europskih zemalja, poput Njemačke, donio zakone za standardizirani pristup.

Kako bi pomogla u postizanju napretka za potrošače po ovom pitanju, Visa pokreće konzultacije s proizvođačima uređaja za punjenje električnih vozila i drugim vodećim tvrtkama u industriji kako bi identificirala prepreke, ali i rješenja za široko prihvaćanje interoperabilnih beskontaktnih i digitalnih plaćanja.

Visa je također najavila da će postati prva tvrtka iz industrije financijskih usluga i plaćanja koja će se pridružiti Inicijativi za sučelje za punjenje (CharIN – Charging Interface Initiative) kao punopravni član. CharIN je posvećen promicanju globalnih standarda povezanih s sudionicima iz cijelog lanca vrijednosti e-mobilnosti kako bi se razvila globalna infrastruktura, siguran protokol naplate i plaćanja te nove tehnologije kako bi se olakšao prijelaz na EV i potaknulo brže usvajanje. Kroz svoje članstvo u CharIN-u, Visa nastoji upotrijebiti svoju stručnost i iskustvo kako bi podržala te ciljeve.

Charlotte Hogg, CEO, Europe, Visa, rekla je: “Vjerujemo da je široka primjena električnih vozila ključna za pomoć Europi da ispuni svoje ciljeve vezane uz emisiju stakleničkih plinova. Osigurati da ljudi mogu lako platiti punjenje svojih vozila je bitno ako želimo da sve više vozila bude EV vozilo. Trenutno to nije slučaj. Vjerujemo da se to mora promijeniti kako bi potrošači imali zasluženi izbor.
“Želimo dati svoj doprinos u pronalaženju rješenja zbog čega smo pokrenuli konzultacije u industriji o tome kako se beskontaktna i digitalna plaćanja mogu prihvatiti kao standard. Također se radujemo sudjelovanju kao član CharIN-a kako bismo unaprijedili dijalog vezan uz ovu problematiku."

Claas Bracklo, predsjednik, CharIN e.V., rekao je: “Budući da smo dostigli prijelomnu točku za usvajanje električnih vozila, potreba za globalnim standardom za povezivanje infrastrukture i pružanje besprijekornog iskustva za vozače električnih vozila postala je važnija nego ikad. Iako CharIN već dugi niz godina radi s OEM-ima, proizvođačima punjača, dobavljačima softvera i komponenti, dobavljačima energije, komunalnim tvrtkama i mnogim drugim dionicima vrijednosnog lanca EV punjenja, shvaćamo da su jednostavnost i dosljednost primjenjivih metoda plaćanja važni za kvalitetno korisničko iskustvo. Stoga smo oduševljeni što je Visa dio našeg saveza i što su spremni doprinijeti svojim bogatim iskustvom kako bi se osiguralo da će iskustvo plaćanja biti jednostavno, brzo i sigurno.”

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram