Zatvori
PoslovniPuls
02/02/2022

Evo koliko je iznosila najveća narudžba preko Glova u Hrvatskoj

U godini koju smo nedavno ispratili Glovo je prvi u Hrvatskoj otvorio vlastitu trgovinu, Micro Fullfilment Centar, pod nazivom Glovo Expres. U svijetu su prisutni s ukupno 96 takvih trgovina za brzu dostavu više kategorija proizvoda što je sigurno pridonijelo velikom broju narudžbi.

Hrvatski rekorder u broju narudžbi 2021. godine je korisnik s ukupno 3.094 narudžbe. Rekordan dan u svijetu Glovo je imao 18. prosinca prošle godine s čak 1,4 milijuna narudžbi u jednom danu.

Zanimljivo je kako je prva narudžba u Hrvatskoj u prošloj godini bio XXL kebab i Coca Cola, a netko je na Silvestrovo ostao bez Coca Cole i soka od limuna te u Glovo Ekspres trgovini napravio zadnju narudžbu u godini u osam navečer.

Tijekom protekle godine, dostavljali su sve - od papira za rastavu, pijeska za mačke pa do jedne od najzanimljivijih narudžbi - 40 kutija laksativa koje je naručio jedan korisnik iz Španjolske.

Zanimljiva je informacija kako u Glovo aplikaciji raste broj restorana koje nude plant based hranu pa je u skladu s time 71% više narudžbi iz veganskih restorana nego što je to bilo 2020. godine.

„Globalno zatopljenje jedan je od najvećih neprijatelja našeg planeta i zato se Glovo trudi dostavljati svojim korisnicima na ekološki prihvatljive načine, a svakako mogu se i pohvaliti da je 90% narudžbi dostavljeno bez plastičnog pribora. Glovo teži ostvarivanju pozitivnog društvenog utjecaja te je tijekom 2021. godine besplatno isporučeno 400 tisuća obroka za ranjive skupine te ujedno ušteđeno više od 200 kg hrane. Ujedno u Barceloni je otvoren prvi Social Delivery Centar. Heroji sa žutim torbama, njih više od 180.000, gotovo da su bolji i od Supermana, jer su zajedno napravili čak nekoliko desetaka tisuća krugova oko Mjeseca kada se zbroje svi kilometri koje su odvozili, a što je ukupno 571.745.324 kilometara“, zaključuju iz Glova.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram