Zatvori
PoslovniPuls
02/02/2022

Ford ulaže dodatnih 20 mlrd. dolara u proizvodnju električnih automobila

Ford Motor Co planira dodatna ulaganja do iznosa od 20 milijardi dolara u proizvodnju električnih vozila, objavio je Bloomberg News u utorak.

Investicija od 10 do 20 milijardi dolara bit će raspoređena u sljedećih pet do deset godina i uključivat će prilagođavanje postojećih tvornica diljem svijeta za proizvodnju električnih vozila, navodi se u izvješću, citirajući visokopozicionirane dužnosnike Forda koji su upoznati s planom.

Prema planu nazvanom "Ford+" koji je imao za cilj da ga investitori više cijene kao tehnološku tvrtku, drugi američki proizvođač automobila već se obvezao do 2030. potrošiti više od 30 milijardi dolara na električne automobile, uključujući razvoj baterija.

Najnovije Fordove ulaganje u električne automobile predvodi Doug Field, Appleov veteran koji je radio u Tesli, a pridružio se Fordu prošle godine, piše Bloomberg.

Novi plan također uključuje zapošljavanje neodređenog broja inženjera za rad na konceptima kao što su kemija baterija, umjetne inteligencije i EV softvera, navodi se u Bloombergovom izvješću, što ukazuje na rastuću važnost softvera i digitalne povezanosti u automobilskoj industriji.

"Provodimo naš ambiciozni plan Ford+ da transformiramo tvrtku i napredujemo u novoj eri povezanih, električnih vozila", izjavio je glasnogovornik tvrtke, dodajući da ne komentiraju glasine i nagađanja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram