Zatvori
PoslovniPuls
01/02/2022

Završilo najveće natjecanje u izradi videoigara ikad održano u Hrvatskoj

Završilo je natjecanje u izradi videoigara Global Game Jam organizirano u Novskoj od strane Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 i Razvojne agencije SIMORA. Ovo svjetsko natjecanje održalo se u isto vrijeme na još 683 lokacije diljem svijeta, a prema broju sudionika, njih čak 135, ovo je i najveće natjecanje ovog tipa ikad organizirano u Hrvatskoj. Zadana tema natjecanja bila je dualnost, a 22 tima imala su zadatak u 48 sati napraviti videoigre. Pobjedu je odnijela ekipa koja je napravila igru pod nazivom „Odraz“.

Po završetku izrade videoigara, tim po tim je svoje radove prezentirao tročlanom žiriju u sastavu Damir Đurović (Reboot), Aleksandar Gavrilović (CEO Gamechuck) i Dominik Cvetkovski (inkubator PISMO). Prema njihovim riječima, ovogodišnje izdanje iznjedrilo je odlične videoigre, a posebno ih je iznenadila razina znanja koju su pokazali srednjoškolski timovi.

“Ove godine podigli smo organizaciju ovog događaja na još viši nivo. Na tome ćemo inzistirati i u narednoj organizaciji. Gaming se u našoj županiji pokazao kao uspješan. Sa 67 start up-ova registriranih u našem inkubatoru, šest generacija i više od 250 osoba educiranih kako proizvoditi videoigre, te pet razreda srednjoškolaca u Sisku i Novskoj na smjeru Tehničara za izradu videoigara jasno govori da smo postali središte gaminga Hrvatske!”, izjavio je Mario Čelan, direktor Razvojne agencije SIMORA poručivši da će i dalje raditi na razvoju (domaće) gaming industrije.

Foto: PISMO

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram