Zatvori
PoslovniPuls
25/01/2022

Rimac zbog projekta autonomnih taksija sprema novo veliko zapošljavanje

I dok Rimac zajedno s Porscheom nastavlja razvijati svoj električni hiperautomobil, kao i planira razvoja Bugattija u smjeru elektrifikacije - njegova druga velika tvrtka, Project 3 Mobility, osnovana radi kontroverznog projekta razvoja robotaksi prijevoza u Zagrebu iza kojeg je stala i Europska unija, tijekom ove godine mogla bi otvoriti značajan broj novih radnih mjesta.

Otkrio je to tvrtkin suosnivač i direktor operacija Marko Pejković.

"Znam da 2024. zvuči nestvarno za pokretanje nečeg ovakvog, ali tako je izgledao i sadašnji status kada smo prije dvije godine pokrenuli Project 3 Mobility. Osim nekoliko kratkih odgovora koje je Mate dao, ne pričamo niti ćemo pričati detalje o tome što radimo sve dok ne bude spremno. Ne zato što bismo imali nešto za skrivati, nego zato da vrlo skoro nakon predstavljanja uslugu možete i sami probati, a ne čekati 2-3 godine.Prvo u Zagrebu do kraja 2024. Pa u mnogim drugim gradovima u svijetu. (Naš) tim će narasti sa sadašnjih 80ak ljudi na 230 do kraja godine. Većinom u Hrvatskoj."

"Pozicije objavljujemo ovdje i uskoro na novoj web stranici. Ako te motivira raditi stvari za koje većina smatra da su nemoguće, razmisli o prijavi. Ne nudimo stolni nogomet ili Playstation nego mogućnost da zajedno iz temelja poboljšamo 100 godina staru industriju i način kako se krećemo i živimo", objavio je Pejković putem svog Linkedin profila.

Podsjetimo, projekt autonomnih robotaksija u Zagreba u ovom trenutku ukupno je vrijedan 3,4 mlrd. kuna, dok će putem europskog plana oporavka Rimac i njegova ekipa za realizaciju dobiti gotovo 1,5 mlrd. kuna.

I dok idejni tvorac projekta, Mate Rimac, i dalje mudro šuti kada su u pitanju detalji projekta robotaksija u glavnom hrvatskom gradu, kritičari projekta sumnjaju u njegovu skoru realizaciju, kao najveće prepreke navode nepostojeći zakonski okvir koji bi trebao regulirati ovako inovativan projekt, kao i još još uvijek manjak napredne tehnologije koja bi mogla omogućiti realizaciju autonomnog urbanog prijevoza na visokoj razinu koju najavljuje Project 3 Mobility.

U tvrtci Project 3 Mobility osim Rimca i Pejkovića - vlasnički udio ima i automobilski div KIA, kao i zagrebačka softverska kompanija Infinum. Jedan od suosnivača tvrtke je i glavni Rimčev dizajner Adriano Mudri.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram