Zatvori
PoslovniPuls
20/01/2022

Airbnb mijenja fokus: Digitalni nomadi postaju glavni korisnici platforme

Jedna od najpopularnijih platformi za rezervaciju privatnog smještaja, Airbnb, bilježi sve više dugoročnih rezervacija, otkrio je suosnivač i prvi čovjek kompanije, Brian Chesky. U seriji objava na društvenoj mreži Twitter, Chesky je otkrio kako se u posljednjih godinu dana dramatično povećao broj prosječnih noćenja po rezervaciji, pa se tako udio rezervacija dužih od 7 noćenja povećao na gotovo 50 posto!

A rezervacije dulje od mjesec dana sada čine gotovo petinu svih rezervacija na Airbnb-u.

"Vidimo trend koji predstavlja decentralizaciju življenja i to mijenja identitet industrije putovanja", rekao je Chesky koji je odlučio i sam živjeti isključivo u objektima dostupnima na Airbnb-u.

"Od danas živim na Airbnb-u. Ovaj tjedan nalazim se u Atlanti. Vraćat ću se u San Francisco često, ali zasad moj dom će bit negdje na Airbnb-u", objavio je.

Pandemija koronavirusa natjerala je Airbnb na prilagodbu svog fokusa, pa su tako digitalni nomadi zamijenili turiste, a platforma je uvela i brojne pogodnosti za svoje novo ciljano tržište - poput rezervacije smještaja čak godinu dana unaprijed i verificirane internet brzine u rezerviranom smještaju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram