Zatvori
PoslovniPuls
18/01/2022

Evo kako je tržište "pokopalo" pionirske ideje osnivača Twittera Jacka Dorseyja

Ako je suditi po burzovnim kretanjima , drugoj kompaniji osnivača Twittera, Jacka Dorseyja, ne piše se dobro. Naime, nakon što je Square doživio rebranding u Block, ime koje bi trebalo navodno bolje predstavljati kompanijinu ambiciju u području kriptovaluta i blockchaina, dionica tvrtke bilježi gotovo neprekidan pad da bi ovih dana doživjela novu, rekordno nisku cijenu.

Naime, dionica Blocka trenutno se nalazi na cjenovnoj razini od oko 130 dolara, što je dramatično manje u odnosu na 250 dolara, za koliko se trgovalo još krajem listopada prošle godine. Pad je to od gotovo 50 posto.

Tržište, čini se, nije naklonjeno novim idejama osnivača kompanije Jacka Dorseyja, koji nakon napuštanja poslovnih obveza u Twitteru - tvrtku vodi u svijet kriptovaluta.

Podsjetimo, ovih dana iz Block-a je objavljeno kako tvrtka razvija "otvoreni" sustav za rudarenje Bitcoina koji bi trebao "demokratizirati" nabavku opreme za rudarenje. Dorseyjeva tvrtka nije objasnila o čemu je točno riječ, pa možemo samo spekulirati. Ali Wall Street očito nije zabavljen Dorseyjevim idejama, jer su ga zasad nagradili isključivo smanjenjem ciljane cijene za dionicu Block-a.

Pod "kišobranom" Block-a, nalazi se sustav za plaćanje Square, glazbena mreža Tidal i mobilna aplikacija za slanje novca Cash App.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram